Middelalder

Middelaldertrylleri

Historisk underholdning


Trylleri er en ældgammel underholdningsform og i tusindvis år har tryllekunstere, gøglere og taskenspillere fyldt markedspladserne med  tilråb, tricks og tryllerier.


Min store interesse for trylleriet ledte mig i 2015 derfor i retning af, at undersøge kunstformen ud fra et historisk perspektiv. Inden længe var jeg faldet over bogen "The Discoverie of Witchcraft" som er verdens første tryllebog fra 1584. Med udgangspunkt i denne bog valgte jeg at skabe et historisk trylleshow udelukkende med magiske effekter og rekvisitter som de var i middelalderen. Middelalder-trylleriet kan opleves på bla. Voergaard middelalder marked.Autentisk middelalder underholdning


Forbløffelsen, overraskelsen og glæden ved et veludført tryllenummer står klart for enhver, som har oplevet dette, derfor har magi også en dragende effekt på både store og små. Vi ved fra motiver på kalkmaleri, fund af trylleudstyr og nedskrevne beretninger om gøglere, at det har været sådan længe også i middelalderens Europa.


Det har derfor været en dyd for mig at genskabe den mest autentiske underholdning som muligt, genskabt ud fra viden om middelalderens gøglere. Jeg leverer derfor et show bestående af såvel formidling og fortryllelse. Forestillingen har selvfølgelig stadig sit omdrejningspunkt omkring humoren, magien og publikum. Middelaldertrylleri får markedspladsen til at summe!